Vedoneni

Delelott epp a kerti lyukakat tomtuk be Dadaval es a Mamaval, amikor megjelent egy neni, aki mondta, hogy nem tud bejonni, mert nincs kiskapu, a nagy meg hogy nyilik.
Kiderult, hogy o a vedoneni, es a Mama beengedte. Megigerte neki, hogy jovo heten mar lesz csengonk, aztan lattam rajta, hogy nagyon sapadtan pislogott a haz fele, mert nem reg reggeliztunk, es azt jatszottuk kozben, hogy kutyak vagyunk. Raadasul egy borospalack is ott maradt a nappaliban, es mindenhol jo nagy volt a szemet, mert reggeli utan azt is jatszottuk, hogy mindent jol szetdobalunk es megcincalunk. Vittunk be egy kis foldet is az udvarrol meg a teraszrol, ugyhogy Apa is elsapadt, amig probalta eltuntetni a legnagyobb disznosagokat. Nem sikerult neki, de a vedoneni azt mondta, hogy inkabb uljunk le kint.
Mama igazan felnohetne a haz rendbentartasahoz, mert ez annyira ciki, hogy az emberhez nem allithatnak be varatlan latogatok, mert biztos, hogy valami szornyuseg hever a nappali kellos kozepen. Kesobb egy madar letojta a kerti asztalunkat, es megbeszeltuk, hogy ilyet nem illik csinalni.
A neni aranyos volt. Foleg, amikor megtudta, hogy lombikbabak voltunk, merthogy az o gyerekei is azok. Megdicserte a szep szemunket, aztan mondta, hogy majd jon, es hogy kapjunk gyorsan tbc-elleni oltast, meg kullancsosat is, es hogy nem szabad kenni, hanem ki kell tepni, mert a tudomany nagyot fejlodott. Remelem, egy se maszik rank, mert nem birom a kullancsokat.

Comments

scorierce said…
Ez nagyon jo:-)) Mintha nalunk tortenne, a mi gyerekeinkkel, es a mi hazunkban:-))))
scorierce said…
Cili voltam, de ez valamiert mas nevet irt be.Most masolhatom a betuket...
mami zen said…
hello, Cili! Leviek mikor kezdtek el beszelni mondatokban?
scorierce said…
Hat haromevesek mar jol elmultak. De olyan igazi kormondatokat meg most sem hasznalnak, legalabbis magyarul nem, csak rovidebbeket. Az angol mar sokkal jobban megy, mint a magyar, megint haza kene vinnem oket egy idore. Otthon nem is vagyunk am messze egymastol!
Figyi, vege lett a felevemnek, es idomilliomos lettem ket hetre, irok egy e-mailt nemsokara! (ugy ertem egy hosszabbat mindenrol)

Popular posts from this blog

Zsemleharc és pulcsiproblémák

Vidam delelott

Cukor