Nepnyelv

Most egy kicsit atveszem a szot a gyermekektol, mert maguktol nem irnak le, hogy mit mondanak.
Ede=eger
epe=eper
neni=neni
ba=bacsi
auto
to
va=fa
aama=alma
nem
hama=etel
oda=oda
Eni=Anni
Dada=Daniel
nenimama=Hanna anyukaja
apa
mama (mama nem hama Dada=mama nem eszi meg Danielt, mondja a fiam, mire Anni kozbevag bologatva, hogy Eni hama, vagyis, hogy Annit nyugodtan meg lehet zabalni)
toto=csocso (Apa nem toto ba=Apa nem csocsozik a bacsikkal)(a hujeseg konnyebben megragad a gyerekbuksiban, mint az okossag. Heteken at hiaba probaltam ravenni oket, hogy ne csak mutassak, a mancsukat a fejuk folott lengetve, hogy NAGYmama, hanem mondjak is, hogy nagymama- de nem, ok csak lobalnak. Mr. Shirley meg csupan egyszer vetemedik csocsozasra, de azt azonnal harsogjak, es ha eppen nincs velunk, csak beszelunk rola, akkor mindig megemlitik, hogy csocso.)
hanna=Hanna, hangya
pa=hinta (palinta) (pa, pa, nenimama, pa=Daniel hintazni hivja Aniko nenit, a Hanna anyukajat. Daniel egyebkent kedveli a neniket. Mondtam is Mr. Shirley-nek, hogy majd biztos szerelmes lesz az ovonenibe is.)
hazs=haz
papa=nagypapa
hapika=Hapika
cicc=cica
cici, meme=cici
vauvau=kutya
Habu=Dada tehene
Ta=Thomas mozdony
mammmalero, pappalero=Anni sajat eneke
bie, bie, bie, bie=Daniel sajat eneke (kisbabakent azt daloltak, hogy ding-ding-dengu, meg hogy pallalalala, ballalalala)

Egyebkent szinte mindent el tudnak mutogatni es emellett nagyon hisztisek es elevenek, es igencsak probara teszik az amugy is hadilabon allo turelmemet. Mr. Shirley rendelkezeseit viszont altalaban tiszteletben tartjak, es olyankor a falra tudnek maszni.

Comments

Popular posts from this blog

Zsemleharc és pulcsiproblémák

Vidam delelott

Cukor