Hu!


Vasarnap delelott, miutan a Laci bacsi elment tolunk, leautoztunk a Tabmamaekhoz. A Laci bacsi azt mondta, hogy nem szereti a reggelt, mert o inkabb delig alszik. A Blero nem szeret delig aludni, hanem inkabb felkel hatkor, es felebreszti azt, aki a leggyorsabban kiengedi az udvarra. Anni is korankelo volt vasarnap, ugyhogy kesobb el is aludt az autoban. En inkabb izgultam, hogy biztos kapunk ajandekot, mert a Laci bacsi is hozott fogaskerekeket. Kaptunk is nagy autot, meg autoszallito autot, meg tehenet es elefantot. Aztan Apa otthon maradt a Tabpapaval nyaralos videot es kepeket nezni, mi meg a tobbiekkel elmentunk a Dedimamahoz, de elotte egy jatszoteren talalkoztunk a Judit nenivel es a Gabor bacsival, es a Judit nenire gorben neztunk, mert rossz volt a kedve, es akkor amig mi maszokaztunk a Zolcsival, aki a nagybatyank, a Judit neni es a Mami szokdecseltek, hogy a Judit neni nevessen. Nevetett is, es akkor a Mami kinyomott neki egy pattanast, amitol a Judit neni el akart ajulni, de a Mami kinevette es megtisztitotta az aurajat, amin a Judit neni megint nevetett, es valoszinu ez a lenyeg.
A Dedimamat nem talaltuk otthon, mert eppen lement a nagynagyneninkhez, akinel talalkoztunk rokongyerekekkel, akik nem foglalkoztak valunk egyaltalan, hanem jatszottak a szamitogepen. Szerintem ez nem volt illendo, es Anni is ugyanezt gondolja.
A rokongyerekek mamaja fat vagott, es o sem volt tul kedves, mert o meg arrol panaszkodott sokaig, hogy mennyire elfoglaltak allandoan, es hogy mennyit rohangalnak, meg hogy nehez az elet. Kerdezte a Mamit, hogy megbanta-e, hogy hazakoltoztunk (NEM), es hogy o mit csinal (SOKMINDENT), de a Mami azt mondta, hogy hat mi jol vagyunk, semmi kulonos. Alaposan raneztem, es Anni is ranezett, mert ez nem volt teljesen igaz, es mi ezt eszrevesszuk, de ugy mondta, hogy lehetett sejteni masnak is, hogy azert van mas is a hatterben, de a neni (en nem vagyok neni!-mondta a neni a Maminak, aki azt mondta, hogy egy ket es fel evesnek egy harminceves az neni.) nem vette eszre, es ez nem baj.
Aztan a Dedimama adott nekunk mackoruhat ajandekba, majd visszautaztunk Apaert, es meg mielott felmentunk volna az autopalyara, leparkoltunk az ut melle, es jott a Kata neni es az o mamaja, a Kati neni. Anninak nagyon tetszettek, es ez furcsa, mert altalaban sokat var, mielott baratkozik. En nem akartam kiszallni eloszor az autobol, mert almos voltam, de aztan en is hujeskedtem sokaig, es nekem is tetszettek. Innen uzenjuk a Kata neninek, hogy juniustol kozel lakik majd hozzank, es latni fogjuk gyakran.
Ma este meg Eper neniek jottek at hozzank vedegsegbe, es hoztak a Maminak bambuszt es valami palackot, es az Eper neni mondta, hogy holnap csulkot foz, mert az finom, en meg ramasztam, mert nagyon szeretem az Eper nenit.
Anni a Mamira maszott, mert o meg mamista mostanaban nagyon. En mondtam neki, hogy ez nem egeszseges, de Anni szerint o tudja a merteket.
Holnap nem talalkozunk senkivel, de penteken jon a Renata neni latogatoba, mi meg megyunk Botiekhoz szombaton vagy vasarnap, es lesz ott egy csomo lany, meg a Boti, meg felnottek. Olyan sok az ismerosunk, hogy hu.

Comments

Anonymous said…
Tab?
Csiperke (Eszter)
Anonymous said…
Na es az ovoda hogy alakul?
Anonymous said…
Laktam ott 7 hónapig, dolgoztam a multinál. :-) Egyedül lenni ősztől tavaszig azért nem volt jó, de próbáltam angolra tanítani az ügyvédnőt, az OTP vezért, meg a mostani polgármestert szabadidőmben. Szóval nekem megvolt a tabi felső tízezer. :-)
Csiperke (Eszter)
mami zen said…
huha, Eszter, huha! es mondd, merre laktal? csak nem a lakotelepen a templom folott? :DDD
mami zen said…
oviugyben meg nem dotottunk, bar Anni kivalasztott az internetrol egy maganovit, Daniel meg azt mondja, hogy neki jo lesz az itteni:)
Anonymous said…
Hát, egy L alakú panelban, az OTP-vel átellenben, szemben volt egy kis bolt és meg nem mondom, de talán Kossuth utca?!Én nem a multis lakótelepen laktam, mert nem volt akkor üres lakás ott. És az az igazság, hogy reggel elmentem dolgozni, este meg az albérletbe, vagy B.kilitire, mert oda nősült egy gimis haverom (khm,apósának sátras cége van Tabon) és náluk nem éreztem olyan egyedül magam. Szóval nagy helyismeretem a 7 hónap ellenére nincs.
Csiperke (Eszter)
Anonymous said…
ja, és épp ma 7 éve voltam ott megnézni az albérletet. Emlékezetes nap volt...
mami zen said…
milyen muris! en pont 2001 oszeig dolgoztam a szoban forgo multinal :)))
Anonymous said…
Melegváltás. :-)

Popular posts from this blog

Zsemleharc és pulcsiproblémák

Vidam delelott

Cukor